Hallo koorliefhebber!!

Jullie hebben door het kijken naar deze site interesse getoond in ons koor “Vox Virorum”. Wij zijn een mannenkoor dat op 1 oktober 2019 40 jaar bestond. Al die jaren bestaat ons koor uit 25 tot 30 mannen, veelal uit Leuth en omgeving. Wij hebben ons gevormd van een carnavalskoor in de beginjaren via een mannenkoor met een klassiek repertoire tot een koor met een heel gevarieerd aanbod. De nummers die wij momenteel (oktober tot december 2023) aan het in studeren zijn:

  • The fields of Athenry
  •  Shenendoa
  •  Galway Bay: Ode aan Ierland
  •  Mull of Kintyre: Iers lied van Paul McCartney, bewerkt door onze   dirigente
  •  Cockels and Mossels (Mary Mallone)
  •  Blow the wind southerly
  •  Sailing home
  •  Leuth
  •  Viva Vox Virorum

“Vox Virorum”, wat in het Latijn staat voor “stem van mannen” is geen kerkelijk koor. Toch wordt er wel eens een muzikale bijdrage geleverd aan een mis en in de kerstperiode wordt er  ook kerstmuziek gezongen (bijv. in het Höfke in Beek). Jaarlijks wordt er  twee maal een concert gegeven in het Kulturhus in Leuth, waar toch wel 120 toeschouwers per keer aanwezig zijn. In juni 2017 hebben we een concert gebracht met een solo-sopraan en een solo-bariton. Dus deze optredens zijn heel gevarieerd.

IMG_2730 (Large)

Vox Virorum bij opening Kulturhus in november 2014

Enkele praktische zaken over “Vox Virorum”

Het koor is een vereniging met de volgende bestuursleden:

Waarnemend Voorzitter: Wim Langedijk, Hoeting  61 6578 BK Leuth            tel: 024-6631576        

Secretaris:            Willem van Schoonhoven, Hoenstraat 10 6578 JH Leuth,  tel: 024-6632500

Penningmeester: Henk Langens, Hoeting 32 6578 BL Leuth,                           tel: 024-6632163

Algemeen lid:      Jan Booltink, Steenheuvelsestraat 61 6578 AB Leuth,          tel: 024-6632671

De muziekstukken krijgt u in een zwarte map van de bibliothecaris, Jan Voerman. We zien graag dat de leden die map allemaal gebruiken om een beetje gelijk uit te zien. Voor uitvoeringen is er een map met ons embleem. Deze map dient alleen te gebruiken voor uitvoeringen.

Om ons aanzien nog te verbeteren, dragen wij bij optredens allemaal dezelfde kleding te weten: zwarte pantalon, sokken en schoenen, een zwart overhemd met een rode stropdas.

Overhemd en stropdas worden door Vox verstrekt, voor de rest dient u zelf te zorgen.

De koorrepetities vinden plaats op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het Kulturhus van Leuth, Reusensestraat 4. Afmelden voor de repetitie kan bij Adriaan Hurkmans, telefoon: 024-6631365

Onze dirigent is Jakobijn Wallis

De muziekcommissie van Vox Virorum bestaat uit de leden: Willem van Schoonhoven, Jan Voerman, Jakobijn Wallis en  Wim Buil.

De meeste van de schitterende foto’s op deze website zijn gemaakt door onze hoffotograaf Henk Baron.

Het koor zingt, omdat we dat heel leuk vinden. U hoeft dus niet aan eisen te voldoen, behalve dat u het ook leuk moet vinden om te zingen en om dat samen met ons te doen. Vooral dat laatste weet u pas. als u een paar keer hebt meegedaan met ons. We stellen het daarom op prijs dat u eerst een maand met ons meezingt op de repetities, alvorens u besluit al dan niet lid te worden.

Als u, na een maand, besluit om lid te worden, is er ondertussen waarschijnlijk een stemgroep ‘uitgevonden’, waartoe u behoort en weet u misschien of u bijv. wat wilt doen aan het leren van noten, enz., enz.